Navigatie


 publicaties


 Ga terug naar het forum

https://waterzoekers.actieforum.com   

Pinpointer(s)

guusgeluk | Gepubliceerd zo mei 14, 2017 4:56 pm | 3161 Bekeken

Pinpointers(s)

Een pinpointer is een apparaatje waarmee je een voorwerp kunt localiseren in het gegraven gat. Dit werkt prima voor in een park. Ik zou zeggen als je op een akker, in het bos of op het strand gaat lopen laat hem dan thuis. Als je makkelijk gaten kunt graven en als het niet veel uitmaakt hoe groot die gaten worden ben je sneller met een extra schepje zand omhoog halen dan met het gebruik van een pinpointer. Wat op het strand wel kan helpen voor je 'recovery speed' is de gevonden munt met je voet op de (dichte) schotel schuiven, deze een zwengel omhoog geven en de munt met je hand opvangen. Da's lache en scheelt weer bukken...
Een andere manier om je recovery speed op het strand te verhogen is gebruik maken van een (lichtgewicht) waadschep op nat zand of voor droog zand een plastic sandscoop.

Pinpointen is iets anders en doe je met een knop op de detector zelf. Dit gebruik je om te bepalen waar de target t.o.v. je zoekschotel in de grond zit. De laatste keer dat ik gepinpoint heb is jaren geleden. Naar mijn mening is dit dus een overbodige optie op een detector. Met een beetje ervaring kun je in totaliteit een hoop van je kostbare tijd besparen door niet te pinpointen maar aan de hand van heen en weer zwaaien de positie te bepalen. Ook wanneer de target in de zijkant van het gat zit. Je kunt dan de schotel schuin en half in het gat houden om de plaatst te bepalen.

https://i.servimg.com/u/f58/17/34/24/93/img_0310.jpg

Over de auteur