https://waterzoekers.actieforum.com

Strand en Waders forum is een metaaldetectie communicatie forum voor strand- en waterzoekers metaaldetector zoekers.

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergetentranslator
France
Duits
Engels
Galerij


Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden Empty
Laatste onderwerpen
» Waadhark gezocht
Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden EmptyVandaag om 6:13 am van Atpro

» Vis-magneet
Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden Emptyza apr 13, 2019 3:49 pm van reneeke

» Hulp gezocht in Scheveningen
Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden Emptyma maa 04, 2019 10:35 pm van Dagobert

» Fisher CZ20
Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden Emptyzo feb 24, 2019 10:45 pm van Ray

» elke keer inloggen
Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden Emptyza feb 02, 2019 3:03 pm van snoozy

» iPhone overleden
Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden Emptyvr nov 30, 2018 9:30 am van Peepplaza

» 3x naks
Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden Emptyma nov 12, 2018 6:20 pm van Balena

» Manier van foto's plaatsen is gewijzigd.
Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden Emptyma nov 12, 2018 9:38 am van Balena

» vakjes niet groen
Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden Emptywo okt 24, 2018 12:22 pm van Peepplaza

april 2019
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Kalender Kalender

Enquête
Verenigingen
p align="center">


klok
Wie is er online?
Er zijn in totaal 2 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 2 gasten :: 1 bot

Geen

[ Bekijk volledige lijst ]


Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 29. Dit aantal is bereikt op do mei 04, 2017 3:07 pm.
Trouwring verloren!

•••••••Klik hier••••••Strand & Waterzoekers logo

Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

https://waterzoekers.actieforum.com » Strandzoeken & waden » Informatierubriek voor de beginnende water en strandzoeker. » Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden

Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

Peepplaza

Peepplaza
erelid
Onderstaande is vertaald met google vertaler.

Australië. Elk metaal detecteren is toegestaan. Prospectie voor goud nuggets, evenals het strand zoeken, zijn favoriet onder de lokale bevolking. Er zijn niet zo veel archeologische vondsten in Australië - veel minder dan in Europa en de VS.

Oostenrijk. Het gebruik van metaaldetectoren in archeologische context vereist een vergunning afgegeven door de Oostenrijkse Federale Monument Authority.

Wit-Rusland. Tot 2013 werd metaal detecteren verboden alleen aan archeologische sites onder bescherming staat, de Tweede Wereldoorlog slagvelden en op eigen grond (zonder toestemming van de eigenaar). Sinds 2013 hebben een aantal wetten en bepalingen die zoeken naar historische artefacten in werking treden. In feite, kan het gebruik van metaaldetectoren in Wit-Rusland verboden worden beschouwd.

België. Particulieren mogen niet op zoek naar archeologische artefacten. Beach zoeken is toegestaan.

Bulgarije. De eigenaar van een metaaldetector moet zijn apparaat registreren bij het ministerie van Cultuur (anders zal hij worden bestraft met een boete of zelfs gevangenisstraf). Op zoek naar archeologische voorwerpen is toestemming nodig. Er zijn nog steeds illegaal schatzoekers in Bulgarije, maar - bijvoorbeeld, onze commenter Кустарников))


Opmerking: Hier is een commentaar van de Bulgaarse schatzoeker Кустарников. "Eigenlijk hebben we een andere situatie - metaaldetectoren zijn wettelijk verkocht, en de registratie is alleen vereist als de koper is een archeologisch museum en het apparaat zal tijdens juridische archeologische opgravingen worden gebruikt. Op zoek naar archeologische vondsten in ons land is alleen toegestaan ​​voor de lokale historische en archeologische musea. Het is ten strengste verboden voor gewone mensen om archeologische vindplaatsen te ontdekken - niet alleen de reeds bekende plaatsen, maar ook nog onbekend Ones. Het probleem is dat er veel onbekende sites in Wit-Rusland, maar de wet niet te geven waar in het bijzonder is het toegestaan ​​om te zoeken - met andere woorden, er is niet een dergelijke lijst van plaatsen waar het is toegestaan ​​om vrij te jagen. Dus, als je een metaaldetector te kopen, kunt u alleen uitvoeren lucht testen met het thuis, en dat is alles. "

Cambodja. Metaal het ontdekken is alleen toegestaan ​​op de stranden.

Canada. Aan de ene kant, het is een land met een zeer slechte geschiedenis - het is onwerkelijk om een ​​200- of 300-jarige item te vinden. Anderzijds, zoeken naar historische artefacten officieel verboden. Het is de grondeigenaar die u toestemming om te jagen met een metaaldetector geeft. Of, kunt u metaal detecteren in parken (er is ook gold er) alsook op de stranden.

Canarische Eilanden (Tenerife). Metaal detecteren wordt toegestaan ​​zonder enige beperkingen.

Caribische eilanden. Metaal detecteren wordt toegestaan ​​zonder enige beperkingen.

China. Elk metaal detecteren is verboden.

Comoren-eilanden. Elk metaal detecteren is verboden.

Kroatië. Metaal detecteren is verboden.

Cuba.
Elk metaal detecteren is verboden. De zeer bezit van metaaldetectoren wordt gelijkgesteld met het voorhanden hebben van wapens.

Cyprus. Elk metaal detecteren is verboden, met inbegrip van het strand zoeken. Als iemand probeert om een ​​metaaldetector door de douane te nemen, zal het in beslag worden genomen.

Tsjechië. Om te zoeken naar archeologische artefacten u toestemming nodig. Metaal detecteren op de stranden is toegestaan.

Denemarken. Metaal detecteren is toegestaan. Zeer grote en waardevolle items gevonden moet worden gegeven aan de staat.

Dominicaanse Republiek. Metaal het ontdekken is toegestaan ​​en wordt aangemoedigd, zonder enige vorm van beperking.

Egypte. Beach metaal detecteren is toegestaan, hoewel toestemming in sommige hotels met privéstranden nodig zal zijn. Volgens commenter maxipim, kunnen er problemen met het krijgen van de detector door de douane zijn. Hij deelde zijn ervaring: tijdens de voorbereiding voor de reis naar Egypte pakte hij de machine en spoel apart - bij de behandeling van de douane zei hij dat het een kruk.

Ethiopië. Metaaldetectoren zijn volledig verboden.

France. Op zoek naar archeologische vondsten is toestemming nodig. Beach metaal detecteren is toegestaan.

Duitsland. Metaal het ontdekken is toegestaan, maar een vergunning vereist.

Ghana. Locals mogen metaal detecteren, zonder enige beperkingen. Toeristen moeten een vergunning te verwerven (licentie?).

Griekenland. De eigenaar van een metaaldetector moet een vergunning die is afgegeven door het ministerie van Cultuur te verkrijgen. Metaal detecteren op de stranden is toestemming nodig van de burgemeester. Het is niet toegestaan ​​om te zoeken naar archeologische voorwerpen - gevangenisstraf van 10 tot 20 jaar.

Hongarije. Het gebruik van metaaldetectoren vereist speciale toestemming.

IJsland (zuidelijk deel). Het is volstrekt verboden om metaaldetectoren gebruiken. Bij wijze van voorbeeld, is reclame voor apparaten gelijkgesteld met striptease advertentie. Het lijkt veel op elkaar ... Gezien het feit dat het land heeft een bevolking van bijna 320.000, het is zelfs normaal))

India. Metaal detecteren is toegestaan. Maar iedere buitenlandse schatzoeker roept grote belangstelling van de lokale bevolking. Onder gunstige omstandigheden kunnen ze zelfs pak de machine van een buitenlander of bel de politie.

Indonesië. Metaal detecteren is toegestaan.

Ierland. Historische artefacten kan worden gezocht na het krijgen van toestemming en toestemming van landeigenaren. Beach metaal detecteren is toegestaan ​​(ja, wat zijn de stranden in Ierland?).

Israel. Het is verboden om te zoeken naar historische artefacten. Illegale schattenjagers worden gestraft met gevangenisstraf. Maar hoe dan ook, de liefhebbers zijn er nog steeds op jacht - is het land Israël gevuld vol vondsten. Elke constructie, stortbui, of grote storm oplevert ontdekkingen (zonder deelname van detectorists). Metaal detecteren op de stranden is toegestaan. Agent Mulder herstelt regelmatig goud off strand.

Italië. Alle dingen van archeologisch belang, in en uit de grond, zijn eigendom van de staat. Metaal het ontdekken door particulieren is toegestaan ​​in sommige regio's. Een vinder van waardevolle voorwerpen krijgt een beloning. Er zijn regio's waar het gebruik van metaaldetectoren is verboden - bijvoorbeeld, Valle d'Aosta, Calabrië, Lazio, Toscane, Sicilië.

En nog een ding ... Volgens de lokale detectorists, search strand in Italië wordt gecontroleerd door de maffia en de politie. Er is indeling in gebieden die onder controle van de verschillende clans. Mafia schatzoekers))


Opmerking: Hier is een commentaar van Italiaanse detectorist sergio. "Metal detecteren is toegestaan ​​op de openbare stranden. Maar er is niets te graven. Privéstranden worden bewaakt door bewakers - is het mogelijk om een ​​deal met een aantal van hen te maken, maar sommigen zullen zijn tegen, en het is beter om niet te argumenteren met hen. De politie, carabinieri en maffia - dit is slechts een fabel. De concurrentie tussen detectorists is vrij hoog ... U kunt ook jagen in de regio's waar het verboden, maar niet op het gebied van archeologisch belang - op eigen grond en in de bergen. Maar er is niets te zoeken in de bergen, ook, zoals overal zijn er geschoten en schelpen de jagers achtergelaten ".

Jordanië. Metaal het ontdekken door particulieren is verboden. Merk op dat de detectoren niet zijn toegestaan ​​door middel van Jordan gewoonten.

Kenia. Metaal detecteren wordt toegestaan ​​zonder enige beperkingen.

Letland. Metaal het ontdekken is toegestaan ​​op de stranden en in particulier bezit (als u toestemming van de eigenaar hebben). In alle andere gevallen is het verboden om te zoeken met een metaaldetector. Speciale aandacht wordt besteed aan de oorlog relikwie jagers. Letse politie wordt gezegd dat het een onofficiële record van dergelijke hobbyisten te houden. Gelooft u in het? ))

Libië. Elk metaal detecteren is verboden.

Litouwen. Sinds 2010 zijn er veranderingen in het land - een aantal beperkingen aan het gebruik van metaaldetectoren in werking zijn getreden. Op dit moment historische artefacten kan worden gezocht na het krijgen van toestemming van het ministerie van Cultureel Erfgoed. Metaal detecteren op de stranden is toegestaan.

Malediven.
Metaal detecteren wordt toegestaan ​​zonder enige beperkingen.

Malta.
Elk metaal detecteren door particulieren is verboden. Echter, er zijn opties als de lokale autoriteiten toestemming voor een redelijke pay-off te geven.

Mexico. Metaal detecteren is toegestaan. MAAR (en het is uiterst belangrijk) het detecteren in Mexico is het voorrecht van de maffia clans. Afgezien van archeologische vondsten, heeft mafia hun handen op het strand zoeken.

Moldova. Sinds 2011, is metaal het ontdekken in het land verboden. Het bezit van metaaldetectoren is eveneens verboden.

Mongolië. Metaaldetectoren zijn volledig verboden.

Marokko (Agadir). Metaal het ontdekken is officieel verboden. Maar er zijn heel veel schatzoekers in het land.

Namibië.
Op zoek naar archeologische vondsten is verboden. Beach metaal detecteren is toegestaan.

Noord-Ierland. Metaal het ontdekken is toegestaan ​​op eigen grond (na het krijgen van toestemming van de eigenaar). Ik vraag me af waar de stand van zaken met strand jacht in Noord-Ierland))

Noorwegen. Metaal het ontdekken is alleen toegestaan ​​na het krijgen van toestemming.

Filippijnen. Het is verboden om te zoeken naar archeologische voorwerpen. Beach metaal detecteren is toegestaan.

Portugal. Metaal het ontdekken is officieel verboden. Maar er zijn schatzoeken clubs in Lagoa en Portimao wijken die toestemming om metaaldetectoren gebruik te verkrijgen. Plus, het is zeer zeldzaam dat strand zoekactie wordt toegestaan ​​door speciale toestemming van autoriteiten (alleen voor de lokale bevolking).

Roemenië. Metaal detecteren is toestemming nodig. Er is het culturele eigenschap politie in Roemenië (Politia de Patrimoniu).

Rusland. Het is bijna verboden om te zoeken naar historische artefacten. Beach metaal detecteren is toegestaan.

Saoedi-Arabië. Alle dingen, in en uit de grond, zijn eigendom van de emir. Als iemand het niet eens is, zal hij worden uitgevoerd. Metaaldetectoren zijn volledig verboden.

Slowakije. Het gebruik van metaaldetectoren is toestemming nodig.

Zuid-Afrika. Metaal het ontdekken is alleen toegestaan ​​op de stranden.

Spanje. Het gebruik van detectie-apparatuur voor het doel van het zoeken naar archeologische vondsten is niet toegestaan, tenzij u toestemming te krijgen. Echter, er is een behoorlijke hoeveelheid illegale schatzoekers in Spanje. Enkele jaren geleden gebruikt er zelfs een eigen speurtochten voor buitenlandse toeristen.

Sri Lanka. Metaal detecteren is verboden. De politie reageert snel op alle rapporten op schatzoekers.

Zweden. Metaal detecteren op een particuliere land is toegestaan. Beach zoeken is toegestaan, ook.

Zwitserland.
Metaal detecteren is officieel niet verboden. Maar elk kanton, of zelfs een district, heeft zijn eigen regels. Het kan dus worden verboden om metaal alleen detecteren op archeologische sites. Er zijn echter voorbeelden wanneer het mag ook daar zoeken. Aan de andere kant, in sommige gebieden, het verzamelen van schroot doet toestemming van de wijk autoriteiten. een metalen detecteren licentie plus de vergunning van de landeigenaar: Bovendien zal je dubbel toestemming op dat nodig hebben.

Thailand. Metaal detecteren wordt toegestaan ​​zonder enige beperkingen.

Tunesië. Metaal detecteren is verboden. Toch zijn er schatzoekers op een aantal van de stranden.

Turkije. Om te zoeken met een metaaldetector, met inbegrip van het strand jagen, zal je nodig hebt om een ​​vergunning te krijgen. Echter, je moet niet vertrouwen op mondelinge toestemming van hotel administratie - de politie zal komen en zal uw metaaldetector weg te nemen (zij kunnen u ook zetten naar de gevangenis op dat).

VAE. Beach zoeken is toegestaan ​​in sommige gebieden (op een zeer beperkte basis).

Uganda. Metaal detecteren wordt toegestaan ​​zonder enige beperkingen. Is dit het land waar je van droomt? ))

Verenigd Koninkrijk (Engeland). Archeologische vondsten kan worden gezocht na het krijgen van toestemming (het is geen probleem om het te ontvangen). Gezien het feit dat de meeste grond in particulier eigendom is, zult u aanvullende toestemming van de eigenaar nodig. Geen waardevolle object gevonden wordt ook gedeeld met de grondeigenaar. De musea hebben een prioritair recht om vondsten te verwerven. Verzwijgen van een ontdekking is beladen met straf. In Engeland is de waarde van de vondst wordt bepaald in een nogal interessante manier. Bijvoorbeeld, wordt een Romeins loden plaat niet gezien als een waardevolle vondst, hoewel het kost $ 363.625.

Ook in Engeland strand metaal detecteren is toegestaan, maar er zijn plaatsen waar je bent verplicht om een ​​vergunning te verkrijgen of te betalen. Bijvoorbeeld, als u wilt metaal detecteren op een openbaar strand, moet u aan de lokale autoriteiten om toestemming vragen. Detecteren op de rivier de Theems stranden, binnen de grenzen van Londen, vereist betaling van een paar dozijn pond kosten.

Als een zaak van de feiten, Engeland op de eerste plaats in Europa, gevolgd door Polen en Frankrijk, in termen van het aantal hobbyisten die betrokken zijn bij metaal detecteren.

Oekraïne. Metaal detecteren op de officiële archeologische vindplaatsen is verboden. De rest van de sites - kunt u zoeken waar en met wie je wilt)) Maar goed, het is alleen voor het moment. Er zal waarschijnlijk een aantal beperkingen in de toekomst.

USA. Metaal detecteren wordt toegestaan ​​zonder enige beperkingen. Om te zoeken op particulier bezit, moet u toestemming van de eigenaar.

Vietnam. Metaal detecteren is toegestaan. Toeristen de voorkeur aan het strand jacht. Iedereen met een metaaldetector is een groot spektakel voor de lokale bevolking - kinderen samenkomen in een menigte en worden tagging langs achter hem. Lokale detectorists zoeken naar oorlog artefacten een beetje.

Bron: [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]


_________________
(C) niets van deze regels mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming gedupliceerd worden.
[Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
https://info562135.wixsite.com/metaldetectingpatch

hoedan

hoedan
erelid
goede informatie voor de komende vakantie periode. Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden 3613474791


_________________
Gr. Jan

Dagobert

Dagobert
moderator
moderator
Nu snap ik Donald trump.......


Mexico. Metaal detecteren is toegestaan. MAAR (en het is uiterst belangrijk) het detecteren in Mexico is het voorrecht van de maffia clans. Afgezien van archeologische vondsten, heeft mafia hun handen op het strand zoeken.

Dagobert


_________________
Detect.nl The best in the country!

Gast

Anonymous
Gast
Beetje 'kromme 'vertaling en niet helemaal up to date. Egypte is het ten strengste verboden o.a. !

willy61

willy61
Pieper
Pieper
Misschien niet de juiste plek voor dit bericht maar weet niet direct waar anders te plaatsen Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden 2334106769

voor strandzoekers aan de Vlaamse kust :
dit officiële antwoord gekregen op de vraag of strandzoeken toegelaten was naar aanleiding van geruchten over zoekverbod in De Panne :

gemeente De Panne : In De Panne is het zo dat men toestemming dient te krijgen van het schepencollege alvorens men met een metaaldetector het strand op mag. Metaaldetectoristen moeten dus eerst een
schriftelijke aanvraag richten aan het college. De toestemming geldt enkel onder voorbehoud dat betrokkene de vigerende wetgeving inzake de vergunningsplicht naleeft.

Voor in de duinen wordt geen toestemming gegeven.

Voor de gemeente Middelkerke:
Er is geen gemeentelijke toestemming nodig mits men voldoet aan volgende voorwaarden:
·         De metaaldetector betreft een gewoon vrij verkrijgbaar toestel.
·         Het betreft geen lawaaimakend toestel.
·         Tijdens de activiteit op het strand mag men de andere aanwezigen niet hinderen. Wij raden dan ook aan de hobby te beoefenen buiten de drukste uren/zones op het strand.


Ik kijk nog even verder naar de andere kustgemeenten.
Hopelijk is dit interessante informatie ...
Lijst met landen waar metaal detecteren is toegestaan / verboden 2001373679

Peepplaza

Peepplaza
erelid
Ik dacht dat stranden overal in België waren toegestaan en dat je alleen een pasje nodig hebt voor relieken


_________________
(C) niets van deze regels mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming gedupliceerd worden.
[Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
https://info562135.wixsite.com/metaldetectingpatch

willy61

willy61
Pieper
Pieper
niet dus !! Very Happy

Gemeente Nieuwpoort:

Op het strand van Nieuwpoort is het gebruik
van een metaaldetector toegestaan.
Je moet wel steeds vooraf contact opnemen
met de dienst preventie (T 058 22 49
92). Zij stellen immers een schriftelijke
toelating op en leggen deze daarna ter
goedkeuring en ter ondertekening voor
aan de burgemeester. Het is verboden om
zonder een schriftelijke toelating met een
metaaldetector op het strand te lopen.

Gesponsorde inhoud


Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum